Sunday, October 19, 2014

Lemon Cake



Moi! Tein tän kakun joskus kesällä, mutta muistelin kuinka hyvää tää kakku oli, joten päätin laittaa reseptin blogiin! Kakku on siis sitruunakakku, jonka päällä on sokeroituja sitruunan viipaleita. Tosi hyvää, mutta itse en syönyt päällä olevia sitruunoita, ne oli enemmänkin koristeina. Resepti on Martha Stewartin Cakes-kirjasta, mutta muunsin cups-mitat grammoihin.

240g voita
710g vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
1/2 tl ruokasoodaa
2 rkl sitruunan kuorta (raastettuna)
600g sokeria
6 kananmunaa
1 tl vanilliinisokeria
240g smetanaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhot, suola, ruokasooda ja sitruunan kuori yhteen keskikokoisessa kulhossa. Sähkövatkaimella, vatkaa voi ja sokeri. Lisää kananmunat ja vanilliinisokeri. Lisää sitten jauhosekoitus kolmessa erässä, ja smetana kahdessa erässä jauhoerien väliin. Kaada taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista uunissa 55-65 minuuttia. 

Sokeroidut sitruunat

240g sokeria
240g vettä
2 viipaloitua sitruunaa
120g sitruunamehua tuoreista sitruunoista

Paistinpannussa, sekoita sokeri ja vesi yhteen, kunnes sekoitus kiehuu. Lisää sitruunan viipaleet ja sekoittele niitä välillä 35 minuutin ajan keskilämmöllä. Siirrä sitruunat leivinpaperille jäähtymään. Säästä sitruunoista jäänyttä siirappia.

Kun otat kakun uunista, tee siihen reikiä hammastikulla, ja kaada kakun päälle sitruunamehua. Kun kakut ovat jäähtyneet, levitä kakkujen päälle siirappi. 

Kuorrute

480g tomusokeria
4-6 rkl sitruunamehua

Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu keskenään. Levitä kakkujen päälle. Koristele lopuksi sokeroiduilla sitruunoilla. 

Hey! I made this cake sometime in the summer, but I was remembering how good it was so I decided to put the recipe up on my blog! So this is a lemon pound cake with candied lemon slices on the top. This is a recipe from Martha Stewart's Cakes-book. You can find the recipe here. I wrote the whole recipe in finnish, because I doubt many Finns have cup measures so I changed them to grams, just to make life easier.




No comments:

Post a Comment